
מה הקשר בין ראש העיר חולדאי, תל אביב ושיר? – 'טודו בום'… הלהיט של סטטיק ובן אל שמצולם בכיכר ביאליק ובו מככב גם ראש העיר.
סיורים בתל אביב – להתאהב בתל אביב יפו
לחצו על סוג הסיור: סיור לקבוצה, הצטרפות לסיור בהרשמה או רכישת שובר מתנה. מוזמנים להצטרף לקבוצת וואצאפ שקטה או התקשרו אלי שלחו ווצאפ או השאירו פרטים
כבר מראשיתה ידעו מדרכות תל אביב שירה. הפסנתרים ניגנו, האנשים שרו ותל אביב הייתה המוזה והתפאורה. בואו להכיר את תל אביב דרך השירים.
מעוניינים בסיור שירה בתל אביב, התקשרו אלי 052-662-0190 או שלחו לי ווצאפ או השאירו פרטים ואחזור אליכם ממש בקרוב..
מאחורי השירים הרבים שנכתבו על תל אביב מסתתרים סיפורים מרתקים. עופר גביש ואנוכי צועדים אתכם בשכונות השונות בעקבות סיפורי המקום וסיפורי השירים.
הסיור יכול להתקיים במסלולים שונים על פי בקשתכם: תל אביב הקטנה, סיפורי ושירי יפו, לאורך הים ועוד. הסיור מלווה בנגינת גיטרה ושירונים.
בסיור נספר ונשיר על כמה מהיוצרות שהגיעו, חיו ויצרו בתל אביב.
האם כתבו בהשראתה ומה, היכן התגוררו? ואיך נראתה תל אביב בימים ההם.
עוד נברר מהו סוד קסמה של העיר שמשמשת מוזה למשורריה?
סיור בעקבות רוח נשית:
לאה גולדברג, תרצה אתר, רחל המשוררת, יונה וולך ודליה רביקוביץ.
מכיכר אתרים דרך שדרות בן גוריון ועד רחוב בוגרשוב.
כבר מראשיתה הייתה תל אביב מוזה ליוצרים, השראה לכתיבה ותפאורה לסיפורים. בזכות שניים מהם אני התאהבתי בתל אביב:
נחום גוטמן שכתב וצייר אותה והגיש לנו אותה בעיניים אוהבות של ילד, ואלתרמן שגדל איתה כתב לה שירי אהבה.
אבל לא רק הם. עד היום תל אביב על רחובותיה ובנייניה היא הרקע בו מצולמות סדרות טלוויזיה וסרטי קולנוע. לצד אינסוף סיפורים ושירים.
השירים והסיפורים הפכו להיות חלק מהDNA של העיר והם משתלבים בסיורים רבים, כמו בסיור בנווה צדק.
באיזה סיור ספרותי תרצו לבחור: סיור משוררות, סיור בעקבות נתן אלתרמן, סיור בעקבות נחום גוטמן.
מה הקשר בין ראש העיר חולדאי, תל אביב ושיר? – 'טודו בום'… הלהיט של סטטיק ובן אל שמצולם בכיכר ביאליק ובו מככב גם ראש העיר.
אומרים שפירנצה רומנטית, ניו יורק שוקקת, פריס ציורית, לונדון תרבותית, אבל את הכל נוכל למצוא בסמטאות הקסומות של שכונת נווה צדק אהבה מעבר לפינה סיור
"וַיְהִי לֵיל וַאֲנִי מְהַלֵּךְ לְתֻמִּי וּמְחַבֵּב אֶת הָעִיר תֵּל-אָבִיב (זֶה מוּמִי)" קוראים את העיר פגישה לא שיגרתית בין משורר לעיר אלתרמן כידוע מפליא לתאר את
סיור בעקבות כתביו וציוריו של נחום גוטמן והמפגש שלו עם יפו, נווה צדק ותל אביב הקטנה. גוטמן מתאר לנו את כולם דרך עיניו הסקרניות של ילד שהגיע מאודסה וגילה את קסם המזרח.
סיור ספרותי בתל אביב כבר מראשיתה של תל אביב ידעו רחובותיה שירה. בסיור נספר על כמה מהיוצרות שהגיעו לתל אביב. האם כתבו בהשראתה ומה?, היכן התגוררו? ואיך נראתה תל אביב אז בימים ההם. מהו סוד קסמה של העיר שמשמשת מוזה למשורריה? לאה גולדברג, תרצה אתר, רחל המשוררת, דליה רביקוביץ. מכיכר אתרים דרך שדרות בן גוריון ועד רחוב בוגרשוב.
בלאדי מורי- האם היא סדרה על תמצית הרווקות התל אביבית? על חיפוש זוגיות ותקווה? על חייהם העמוסים של מתמחים ברפואה? כנראה שכל התשובות נכונות אבל
״כשיורד הערב על תל אביב, נהפכת היא לגן מוזיקלי גדול: מכל החלונות והגזוזטרות, מכל הסמטאות והקרנות, בוקעים ומשתפכים צלילי שירה, קולות גברים, זמרת נשים, צלילי
מי לא מכיר את השירים הבית של פיסטוק, קרנבל בנחל, מקהלה עליזה, קישקשתא או אדון חרדון?! את כולם ועוד רבים ומקסימים כתבה לאה נאור ,
שלום, מגדל… "באנו לעיר לחגוג את החופש, אבל מה עושים בה? הבנות הכריזו – כל בו שלום, שיהיה. הלכנו, המגדל המתנוסס אל על היה כתורן
אותו היום היה יום נפלא מלא בניסים: מאחורי פח הזבל של ביתה היא מצאה ילד, ניסים שמו, מתחבא מפני ילד אחר. אחר כך על גג
׳מה הקשר הראשוני בין תל אביב לבית קפה?׳ כך שאלתי אתמול… קחו כוס קפה וקיראו את התשובה… ״אפוף תוגה עמוקה ישב ד״ר פרידריך לוונברג אל
רומנטיקה בין מיסים למחלות מדבקות מלא חן והומור כמו שרק אלתרמן יכול: קונצרטינה וגיטרה בין בית המכס לקרנטינה: ׳מרת נינה סניטר ותיק הייתה היא, מר
ארבעה חדרים וגעגוע… בית הוא מצב צבירה וקשור לתחושה: ׳להרגיש בבית׳. אולי לא במקרה בבית הפנימי שלנו-גוף האדם, המרכז הפועם בנויי מארבעה חדרי לב.
׳החפצים לכבדנו ע״י טלגרעם (מברק), יואילו נא לנדב כסף הברכה לטובת הפועלים בארצנו הקדושה׳. זהו תחילתו של סיפור משפחתי שנחשף בפניי ושופך אור על הדיון
נעים להכיר, אנחנו שתיים: תל אביב יפו, העיר שמהלכת עליי קסם, ואני מיכל, מורת דרך מוסמכת חיה ונושמת ללא הפסקה את העיר.
ביום יום אני לוקחת איתי אנשים לצעוד עם דופק העיר, לגלות אותה לחוות ולהתרגש.
בסיורים אנחנו מטיילים בין פינות מוכרות לפינות חבויות, בין מציאות לבין חלום, בין הנאה לבין ערך, כל פינה והסיפור שלה כל סיור והחן שלו.
אורך סיור מומלץ הוא שעתיים, עד שעתיים וחצי. מתקיימים גם סיורים לימודיים ארוכים יותר.
"כולם היו בני" – אני אוהבת את כולם ולכל אחד יש אופי אחר ובעיקר אני אוהבת להתאים את הסיור הנכון לאופי הקבוצה. יחד עם זאת, הסיור בשכונת עג'מי, השכונה בה אני מתגוררת, אהוב עליי במיוחד – כי בו תוכלו לשמוע ולחוות מהחיים עצמם שבשכונה. יותר ויותר אני מגלה שהסיור "הבתים היפים של תל אביב" כובש את לב המטיילים.
כמובן, אשמח להמליץ לכם על מסעדות טובות בסביבת הסיור.
כמובן שאשמח לייעץ לכם בנושא מסעדות כשרות, כל עוד מדובר בכשרות רבנות עירונית.
מגוון הסיורים שלי הוא רחב ואין ספק שהצלחת הסיור תלויה במרקם הקבוצה וכמובן שאני אמליץ על הסיור שמתאים גם לכם.
בוודאי, אנחנו נברר את יכולות הקבוצה ונתאים מסלולים.
אני אישית איני מדריכה סיורים באנגלית, אך אני עובדת עם צוות מדריכים מצוינים שידריכו אתכם באנגלית. גם בסיור באנגלית אני אשמח לשוחח אתכם ולהתאים לכם מדריך מקצועי.
לצערי לא כל הסיורים נגישים, אך אני אשמח להתאים ולבנות סיור נגיש עבורכם, על פי הצורך
הסיורים מתאימים כחגיגת יום הולדת לאנשים שגדלו בתל אביב וגם לאלו שלא, מתאימים למקומות עבודה כפעילות גיבוש, גימלאים, משפחות , קבוצות נשים ואנשים מתעניינים שרוצים "לגלות" את תל אביב.
בהחלט, הסיור מתאים גם לשומרי שבת ויכול להתקיים ללא מערכת הגברה.
"איזה מזל התחיל לרדת גשם" – עבורי יום סגרירי הוא יום הוא נפלא לסיור בתל אביב. יש לא מעט מסלולים שבהם ניתן להסתתר מדי פעם מהגשם. סיור במגדל שלום, שכולל בתוכו תערוכות מגוונות, מחווה לתל אביב הקטנה, היא הזדמנות נהדרת ליום גשם.
בחירת מלון היא באמת עניין של טעם ותקציב. ראשית, הגדירו לכם באיזה חלק של העיר תרצו לשהות: קרוב לים, קרוב לדיזינגוף, קרוב ליפו. בסופו של דבר תגלו שהכול קרוב. בכל זאת, אני שמחה להמליץ על כמה בתי מלון שהם מיוחדים בעיני.