סיורים בתל אביב – להתאהב בתל אביב יפו
לחצו על סוג הסיור: סיור לקבוצה, הצטרפות לסיור בהרשמה, רכישת שובר מתנה או רכישת פאזל. מוזמנים להצטרף לקבוצת וואצאפ שקטה או התקשרו אלי שלחו ווצאפ או השאירו פרטים
להכיר, לדעת, לחוות – כל מה שלא ידעת ולא העזת לשאול
סיור בתל אביב הוא הזדמנות נהדרת לגלות את סיפורה של העיר העברית הראשונה, לצד "הארת השוליים". היכרות עם סיפורן של השכונות המורכבות יותר בעיר.
מתעניינים בסיור? לחצו על סוג הסיור המבוקש: סיור לקבוצה, הצטרפות לסיור בהרשמה או רכישת שובר מתנה. מוזמנים גם להצטרף לקבוצת וואצאפ שקטה או התקשרו אלי 052-662-0190 שלחו לי ווצאפ או השאירו פרטים ואחזור אליכם ממש בקרוב..
בשולי העיר בחלק השייך לצד היפואי שלה, אנחנו נכנסים לסיור בשכונת שפירא. בתים נמוכי קומה לצד רחובות רחבים, בית קפה שכונתי, בית אדום ובית קברות מוסלמי – הם רק חלק סיפור המקום.
מיהו שפירא? מתי הוקמה השכונה? מה מיוחד בבית האדום? איזה אירוע משמעותי התרחש לצד בית הקברות המוסלמי? ומה נשתה בבית הקפה של השכונה?
הצטרפו אלינו ותקבלו את כל התשובות.
מרעיון אוטופי ועד להתדרדרותה של השכונה.
את הרעיון בהקמתה של שכונת נווה שאנן בשנת 1921 אפשר ללמוד מיד משמה: קבוצה של "שאננים" שמגיעים לבנות חלום – שכונה שחבריה יעסקו הן בעבודה חקלאית והן במלאכות יד. למתבונן במפת השכונה יתגלה מיד כי גם תכנונה מעיד על החלום הציוני: שכונה שתוכננה בצורת מנורה.
בסיור נטייל ברחובות השכונה נחווה ונתמודד עם השאלות אודות התדרדרות השכונה, הפיכתה לשכונת פליטים ומסתננים, והתוכניות העתידיות למהפך מחודש בשכונה.
לגעת ברקמת החיים העדינה של שכונת עג'מי עם מדריכה תושבת השכונה.
סיור ביפו מזווית אחרת. בין ים לסמטאות בין עירוני לכפרי, בין ישן לחדש – נסייר בשכונה, נספר את סיפורה מאז הקמתה ועד היום וניגע ברקמה האנושית העדינה של החיים עצמם. כמדריכה תושבת השכונה כמובן שאחלוק עמכם את שגרת החיים שבשכונה.
נעים להכיר, אנחנו שתיים: תל אביב יפו, העיר שמהלכת עליי קסם, ואני מיכל, מורת דרך מוסמכת חיה ונושמת ללא הפסקה את העיר.
ביום יום אני לוקחת איתי אנשים לצעוד עם דופק העיר, לגלות אותה לחוות ולהתרגש.
בסיורים אנחנו מטיילים בין פינות מוכרות לפינות חבויות, בין מציאות לבין חלום, בין הנאה לבין ערך, כל פינה והסיפור שלה כל סיור והחן שלו.
אורך סיור מומלץ הוא שעתיים, עד שעתיים וחצי. מתקיימים גם סיורים לימודיים ארוכים יותר.
"כולם היו בני" – אני אוהבת את כולם ולכל אחד יש אופי אחר ובעיקר אני אוהבת להתאים את הסיור הנכון לאופי הקבוצה. יחד עם זאת, הסיור בשכונת עג'מי, השכונה בה אני מתגוררת, אהוב עליי במיוחד – כי בו תוכלו לשמוע ולחוות מהחיים עצמם שבשכונה. יותר ויותר אני מגלה שהסיור "הבתים היפים של תל אביב" כובש את לב המטיילים.
כמובן, אשמח להמליץ לכם על מסעדות טובות בסביבת הסיור.
כמובן שאשמח לייעץ לכם בנושא מסעדות כשרות, כל עוד מדובר בכשרות רבנות עירונית.
מגוון הסיורים שלי הוא רחב ואין ספק שהצלחת הסיור תלויה במרקם הקבוצה וכמובן שאני אמליץ על הסיור שמתאים גם לכם.
בוודאי, אנחנו נברר את יכולות הקבוצה ונתאים מסלולים.
אני אישית איני מדריכה סיורים באנגלית, אך אני עובדת עם צוות מדריכים מצוינים שידריכו אתכם באנגלית. גם בסיור באנגלית אני אשמח לשוחח אתכם ולהתאים לכם מדריך מקצועי.
לצערי לא כל הסיורים נגישים, אך אני אשמח להתאים ולבנות סיור נגיש עבורכם, על פי הצורך
הסיורים מתאימים כחגיגת יום הולדת לאנשים שגדלו בתל אביב וגם לאלו שלא, מתאימים למקומות עבודה כפעילות גיבוש, גימלאים, משפחות , קבוצות נשים ואנשים מתעניינים שרוצים "לגלות" את תל אביב.
בהחלט, הסיור מתאים גם לשומרי שבת ויכול להתקיים ללא מערכת הגברה.
"איזה מזל התחיל לרדת גשם" – עבורי יום סגרירי הוא יום הוא נפלא לסיור בתל אביב. יש לא מעט מסלולים שבהם ניתן להסתתר מדי פעם מהגשם. סיור במגדל שלום, שכולל בתוכו תערוכות מגוונות, מחווה לתל אביב הקטנה, היא הזדמנות נהדרת ליום גשם.
בחירת מלון היא באמת עניין של טעם ותקציב. ראשית, הגדירו לכם באיזה חלק של העיר תרצו לשהות: קרוב לים, קרוב לדיזינגוף, קרוב ליפו. בסופו של דבר תגלו שהכול קרוב. בכל זאת, אני שמחה להמליץ על כמה בתי מלון שהם מיוחדים בעיני.