הבתים היפים של תל אביב – הסיור
שבת בבוקר סוף כל סוף יום יפה, השעון עושה את מלאכתו ומעורר אותי בשעה היעודה, אני לוקחת את זמן ההתארגנות בקצב שבת, לסיום שותה כוס
סיורים בתל אביב – להתאהב בתל אביב יפו
סיור בין בתי החלומות של העיר "פנטזיה בלבנים". בסיור נגלה את המשמעויות השונות של המילה קיר ומה הופך מקום לעיר. נסייר בין בתי החלומות המתנשאים לאורך נחלת בנימין ונבין מדוע הם מכונים כך ומה ייחודה של תל אביב באדריכלות. נגלה פינות קסומות ונסתרות. נמשיך לרחוב ביאליק אל עבר האופנה שהשתנתה לסגנון הבינלאומי. נכיר מה מייחד אותו ונבין את קסמו העדין.
לפרטים נוספים מוזמנים להצטרף לקבוצת וואצאפ שקטה או התקשרו אלי 052-662-0190 שלחו לי ווצאפ או השאירו פרטים ואחזור אליכם ממש בקרוב..
שנות ה-20 של תל אביב מאופיינות בגידול מואץ: "מי יבנה בית בתל אביב? אנחנו החלוצים נבנה את תל אביב!".
העולים שמגיעים לתל אביב בונים את החלומות שלהם על החולות בלבנים. בתי החלומות מאופיינים בסגנון האקלקטי (לקטני), בהם מגוון סגנונות, כיפות וקישוטים רבים.
במשך 2000 שנה נאלצו היהודים בגולה להסתיר את יהדותם או לפחות לא להחצין אותה. את המזוזה על משקוף הבית בחרו לא פעם להציב על המשקוף הפנימי. לראשונה בארץ ישראל בכלל ובתל אביב בפרט יכלו להחצין את יהדותם ואת הגאווה שבדבר נוכל לגלות בפרטים הקטנים שעל הבתים.
בפינת הרחובות נחלת בנימין רמב"ם ניצב בית הכדים, בתכנונו של אדריכל זאב רכטר, אם תרימו עיניים – תוכלו להבין מדוע קיבל הבית את השם.
בסיור נגלה למה כדים? מה הרעיון שעומד מאחוריהם ולמה כמעט הרסו את הבית מיד אחרי שהסתיימה בנייתו?!
למשוטט בנחלת בנימין מתגלית סצנת ציורי הרחוב. האדריכלות של שנות ה-20 התאפיינה בין היתר גם בקישוטים בפנים הבית, ביניהם ציורי הקיר בשבלונות.
בית התמר הוא אחד המבנים המרשמים בעיר הרבה בזכות הסממנים היהודיים בקישוטיות שבו. התבוננו בו היטב , כמה כאלו תוכלו לגלות? בסיור נגלה מדוע הבניין מאופיין כ 'אר- נובו', האמנות החדשה ומדוע היא למעשה האומנות הישנה?!
את הסגנון האקלקטי החליף הסגנון הבינלאומי, שמשמו ניתן ללמוד על הרעיון שהוא מגלם. בעשור זה נעלמה הקישוטיות. בסיור נגלה את ייחודו של הסגנון והיופי שבו, מה מיוחד לבניה הארץ ישראלית לעומת אירופה, מדוע זכתה תל אביב בתואר עיר לבנה, מדוע קוראים להם בתי קובייה ובכל זאת הרבה מן הבניינים עגולים ומדוע באוהאוס אינו סגנון ?
באוהאוס, תל אביב והעיר הלבנה – בשנות ה-30 משתנה סגנון הבניה האדריכלי לסגנון הבינלאומי שמגיע מאירופה של אחרי המלחמה העולמית הגדולה. בסיור נגלה מהיכן נולד השם העיר הלבנה. בסיור נגלה מה פירוש באוהאוס ומדוע אינו סגנון אדריכלי, ומה מיוחד בתל אביב ומהיכן נולד רעיון המרפסות בעיר.
בשבת, אפילו בתל אביב, מערבלי הבטון נחים לרגע וזהו זמן נהדר לצאת ולגלות את הסיפור מאחורי בתי העיר ופינותיה החבויות.
מזמינה אתכם לסייר איתי ולגלות את קסם בניני העיר, הפינות החבויות שלה והסיפורים מאחוריהם. הסיור מתקיים במגוון מסלולים: שדרות רוטשילד, נחלת בנימין, לב העיר, רחוב ביאליק , כיכר דיזינגוף. סיור שמומלץ מאוד לסיורי גמלאים.
שבת בבוקר סוף כל סוף יום יפה, השעון עושה את מלאכתו ומעורר אותי בשעה היעודה, אני לוקחת את זמן ההתארגנות בקצב שבת, לסיום שותה כוס
נעצרתי עם הקבוצה בפינת הרחובות קלישר וויסר. פינה שמאגדת לתוכה שלושה סגנונות בניה, בשלושה עשורים. בעודי מצביעה ומסבירה הבחנתי בזוג שנעצר לידנו. אני בהחלט רגילה בכך…
מלון INK הבניין החדש שמספר באדריכלות שבו את סיפורי העבר. מעוצב ונעים. להזמנת חוויה במלון לחצו כאן איך אומרים דיו באידיש? רחוב ברנר הוא רחוב קטן
לטייל בתל אביב עם מיכל ששון ביבי חוויה מדהימה, מגלים פינות נסתרות שלא ידענו על קיומן. מיכל שופעת ידע ואהבה לתל אביב וכמובן אהבתנו לעיר התגברה יותר תודה מיכל על בוקר קסום
פרח בן-גד
מיכל מדריכה מופלאה, עם ידע נרחב והגשת הידע בנעימות ובמקצועיות ראויים לשבח. פשוט תענוג היה להשתתף בסיור הבתים והחצרות, לחוות את העיר הגדולה מזויות חדשות ומעניינות. ממליצה בחום. אנחנו נטייל איתך עוד, מיכל.
מירי רפאלי
המלצה רותחת על סיור בתל אביב עם המדריכה המהממת מיכל ששון ביבי. מיכל לקחה אותנו לסיור מעלף בפריזמה אדריכלית ונתנה לבנינים לספר לנו את סיפורה של העיר שגדלנו בה, כפי שלא שמענו מעולם. מעלף!
אושרת ואיתי אנגלנדר
עודדה בר
גליה כרמי