להתאהב בתֵּל אָבִיב-יָפוֹ

המלצות

קרם שניט בין נאפולי לנפוליאון- סיור אוכל

סיור אוכל

איך גנבו הצרפתים לאיטלקים את הזכויות על אחד הקינוחים השווים?!

אם מסתכלים על מה שבתוכו הוא נקרא קרם שניט. אם מסתכלים על מה שבחוץ ומתענגים על דפדפי בצק  העלים שלו שמתעופפים ומתפצפצים בפה הוא נקרא ‘mille foglie–אלף עלים’. מקור הבצק המשובח הזה הוא כפי הנראה בנאפולי. הצרפתים הוסיפו לשמו בקלילות יתר שתי הברות ושינו  אותו מנאפולי לנפוליאון. (עוגת נפוליאון). המתוק הזה המשיך לחצות גבולות ברחבי אירופה וקיבל גרסאות שונות לשם, לבצק ולמה שבתוכו. נפוליאון אמנם הצהיר ש”הצבא צועד על קיבתו” ולמרות זאת כשכבש את יפו לא הביא אתו מנה כזו.  מי שדווקא לא ויתרו עליה היו היקים בני העליה החמישית שהביאו לכאן במזוודות לא רק חליפות 3 חלקים אלא גם את תרבות בתי הקפה ואתם הקרם שניט.

מסתבר ולא בפעם הראשונה, שמאחורי סיפורי אוכל מסתתרת יוקרה לאומית.

את אחת ממנות הקרם שניט המשובחות בעיר תוכלו למצוא ב מילק בייקרי שבשוק הפשפשים ( לרב בהזמנה מראש), שהיא אגב ,אחת התחנות המתוקות של בסיור ‘להתאהב ביפו דרך הבטן’.

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

שתפו עם חברים!

Skip to content