להתאהב בתֵּל אָבִיב-יָפוֹ

המלצות

יפו -תל אביב והמקף המחבר

יפו תל אביב

מסעדות הפכו חלק מחיינו, בוודאי שחלק מחיי תל אביב. הפעם בחרתי סיבה חגיגית במיוחד ובחרתי ב’יפו תל אביב’ של חיים כהן. למה דוקא אותה? בגלל השם!

הידעתם? ‘יפו תל אביב’ היה השם שבחרה ממשלת ישראל הטרייה ל’עיר המאוחדת’ אחרי 48. אבל ישראל רוקח, ראש העיר דאז, סרב לקבל את ‘רע הגזרה’ והצליח להפוך החלטת ממשלה: הצעירה בפני העתיקה: תל אביב יפו’
חיים כהן נותן כבוד בשמה של המסעדה לא רק לאוכל גם להיסטוריה. הוא גדל בקריית שלום, שכונת פועלים מרוחקת שקמה מיד לאחר קום המדינה. הוריו הגיעו לכאן מירושלים. זיכרונות הבית עם תריסי העץ, השטיחים העבים ורצפת השומשום, משולבים כולם בעיצוב המסעדה. ‘אני אוהב את הישן עם החדש, את המסורתי עם המודרני, אבל לפי הסדר’ , הוא אומר לי כשאני שואלת למה יפו תל אביב?! ‘זיכרונות זה אני’ הוא ממשיך בדיוק כשמגישים לי מנת דג דבשתן, שמסתבר שהוא מכונה דג בן גוריון בגלל המצח הרחב של שניהם.


אז אם כבר לאכול,, למה לא עם סגנון מתובל בגעגוע?

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter

שתפו עם חברים!

Skip to content