לפעמים נדמה שהמילה "כשר" היא מחוץ לעיר תל אביב, אבל המציאות עולה על כל דמיון.
מסעדת MeatKitchen נמל תל אביב
הקרם שניט הכי טעים בשוק הפשפשים
איך גנבו הצרפתים לאיטלקים את הזכויות על אחד הקינוחים השווים?!
אם מסתכלים על מה שבתוכו הוא נקרא קרם שניט. אם מסתכלים על מה שבחוץ ומתענגים על דפדפי בצק העלים שלו שמתעופפים ומתפצפצים בפה הוא נקרא 'mille foglie–אלף עלים'. מקור הבצק המשובח הזה הוא כפי הנראה בנאפולי. הצרפתים הוסיפו לשמו בקלילות יתר שתי הברות ושינו אותו מנאפולי לנפוליאון. (עוגת נפוליאון). המתוק הזה המשיך לחצות גבולות ברחבי אירופה וקיבל גרסאות שונות לשם, לבצק ולמה שבתוכו. נפוליאון אמנם הצהיר ש"הצבא צועד על קיבתו" ולמרות זאת כשכבש את יפו לא הביא אתו מנה כזו. מי שדווקא לא ויתרו עליה היו היקים בני העליה החמישית שהביאו לכאן במזוודות לא רק חליפות 3 חלקים אלא גם את תרבות בתי הקפה ואתם הקרם שניט.
מסתבר ולא בפעם הראשונה, שמאחורי סיפורי אוכל מסתתרת יוקרה לאומית.
את אחת ממנות הקרם שניט המשובחות בעיר תוכלו למצוא ב מילק בייקרי שבשוק הפשפשים (לרב בהזמנה מראש), שהיא אחת התחנות המתוקות בסיור 'להתאהב ביפו דרך הבטן'.