מגדל עזריאלי שרונה – סיבוב במגדל והמלצה על תערוכה
מגדל שמחזיק בשיא יספרו לכם שיש בובות מתנפחות בעזריאלי שרונה, אל תאמינו זה הרבה יותר מזה: בואו איתי לטיול במגדל הכי גבוה בארץ… מגדל עזריאלי
סיור בשרונה הוא סיפורו המשתנה של מקום לאורך 150 שנים. כאן בין רחוב קפלן לרחוב הארבעה נמצא הלב הפועם של המדינה והלב הפועם של חיי התרבות התל אביביים.
בין עצי אקליפטוס ותיקים נרקם סיפורה של המושבה הטמפלרית, שרונה.
מי היו האנשים שבנו את בתיה מה הביאו, מה השאירו ולמה אינם כאן? סיפורה של המושבה החקלאית עוד לפני היות הציונות, שזור בפרשיות נעלמות מתולדות המדינה.
הסיור מתאים גם כסיור משפחות עם ילדים: מטמון זהב, בתים שזזים, מנהרה סודית וגלגלים שמסתובבים הם רק חלק מההפתעות שמחכות לכם כאן. מתאים כסיור ביום שבת.
לפרטים נוספים מוזמנים להצטרף לקבוצת וואצאפ שקטה או התקשרו אלי 052-662-0190 שלחו לי ווצאפ או השאירו פרטים ואחזור אליכם ממש בקרוב..
בשנת 1871 הקימו הטמפלרים את המושבה השלישית שלהם בארץ ישראל: שרונה.
הטמפלרים, בני כת ההיכל, נוצרים פרוטסטנטיים מוירטמברג שבגרמניה הגיעו לכאן מתוך אמונה למימוש 2 יסודות הדת העיקריים בהם האמינו: אהבת האל ואהבת הזולת.
החלום היה גדול אך הקשיים עוד יותר: הקדחת והמלריה היכו בהם קשות.
אף על פי כן הם נאחזו בקרקע ופתחו את דף העבודה: הביאו עמם שכלולים טכנולוגיים ושיטות עיבוד חקלאי חדישות לצד תרבות פנאי ענפה.
הם סבלו גירוש במלחמת העולם הראשונה אך חזרו ונאחזו בקרקע שנית.
עם עלייתו של היטלר לשלטון השתנתה המגמה מאומנה עמוקה באל לשיכרון חושים לאומי. רבים מהם הצטרפו למפלגה הנאצית ובשנת 1941 גורשו על ידי השלטון הבריטי לאוסטרליה.
עם גירושם הפכה המושבה למחנה צבא בריטי בלב תל אביב המתפתחת.
תוך כדי סיור נחשפת מערכת היחסים המורכבת בין הטמפלרים לבריטים וליהודים. איך קורה שבסופו של דבר בדצמבר 1947 עובר המחנה לידיי ההגנה? סיפור רכישת הקרקעות לצד מבצעים חשאיים שנערכו מתחת לראדר ועד הכרזתו של המקום כ'קריה', מרכז השלטון של מדינת ישראל שאך נולדה.
מרכז המבקרים שרונה
המרכז ממוקם בבית שבמקור היה ביתם של משפחת בלדנהופר
והוא בית טיפוסי לבתים הטמפלרים שנבנו כאן, בסגנון שהביאו איתם מגרמניה: שתי קומות ומרתף.
סיור במרכז המבקרים יכול להוות סיכום מסע בזמן לתוך סיפורה של שרונה .
בית הבד
סיפורו של בית הבד המודרני הראשון עם סרטון חמוד ולא תאמינו הגלגלים עוד עובדים.
המנהרה
לא משנה מה שמעתם המנהרה היא תמיד הפתעה. אל תפספסו !
'קיגל באן'– המקום בו שיחקו הטמפלרים באולינג
בית העם הראשון
כא תוכלו לראות שני עמודים עם כתובות בראש הכותרת. הכתובות בגרמנית ובערבית ( מעניין, לא?)
אומרות:
"כי מציון תצא תורה" "אהבת האל היא האהבה האמיתית"
מסתבר שלמרות שזה היה חקוק באבן הרעיון נשכח מליבם.
שוק האוכל
איך אפשר בלי לנשנש קצת או לעשות קניות בשוק האוכל תמצאו מגוון אין סופי להשביע את רעבונכם, ללגום קפה או כוס יין ולחזור עם כמה מטעמים הביתה.
הטמפלרים הביאו לכאן חידושים טכנולוגיים רבים, אחד מהם הוא בית הבד המודרני שמכל קצוות הארץ הגיעו על מנת לעשות בו שימוש. את סיפורו של בית הבד נגלה בסרטון מקסים במהלך הסיור.
"המקום הכי נמוך בתל אביב"
אין ספק שאחד האתרים המפתיעים בעיר היא המנהרה בשרונה. המנהרה שנחפרה על ידי הטמפלרים בסלע הכורכר חיברה בין שני מבני היקבים שהקימו לפרנסתם. לימים כמה מהסודות הגדולים טרום הקמת המדינה ואחריה התרחשו ממש כאן. מזמינה אתכם להתרגש איתי ולגלות את הסודות החבויים במנהרה.
מגדל שמחזיק בשיא יספרו לכם שיש בובות מתנפחות בעזריאלי שרונה, אל תאמינו זה הרבה יותר מזה: בואו איתי לטיול במגדל הכי גבוה בארץ… מגדל עזריאלי
ב 1985 נפתח קניון אילון ברמת גן, וייצג את תרבות השפע במיטבה. ב 1999 לצידו הדרומי יותר של האילון נחנכו מגדלי עזריאלי הראשונים העגול והמשולש
אוניברסיטת בר אילן ראשית שנות ה-80. אני סטודנטית מתחילה בחוג ללימודי ארץ ישראל. נתבקשנו להכין עבודה בנושא מלאכות חקלאיות בארץ ישראל של המאה ה-19. הכנתי
נעים להכיר, אנחנו שתיים: תל אביב יפו, העיר שמהלכת עליי קסם, ואני מיכל, מורת דרך מוסמכת חיה ונושמת ללא הפסקה את העיר.
ביום יום אני לוקחת איתי אנשים לצעוד עם דופק העיר, לגלות אותה לחוות ולהתרגש.
בסיורים אנחנו מטיילים בין פינות מוכרות לפינות חבויות, בין מציאות לבין חלום, בין הנאה לבין ערך, כל פינה והסיפור שלה כל סיור והחן שלו.